Детский информационно-развлекательный портал Kidsworld

3 рибних хіта для малюка!

20 июня 2016
Автор: Ukio
Рейтинг: 0
Голосов: 0

Просмотров: 2998
Поделиться:
Теги: риба, малюк
3 рибних хіта для малюка!
20 июня 2016
Автор: Ukio
Рейтинг: 0
Голосов: 0

Просмотров: 2998
Поделиться:
Теги: риба, малюк

Ми в дитинстві кривлялись і тікали за кілометр, якщо розуміли, що перед нами маячить ложка риб'ячого жиру. Безперечно те, що в ньому містяться поліненасичені кислоти, які необхідні для повноцінного розвитку дитини. Але ніхто не стане заперечувати той факт, що проковтнути ложку корисного риб'ячого жиру — неабиякий стрес і для малюка, і для мами. Набагато краще приготувати смачні страви з риби, які припадуть до душі маленьким гурманам і збережуть нервові клітини батькам.

 

Хіт №1 Корисна Запіканка

Вам знадобиться:
Філе будь-якої нежирної риби (хек, сайда) — 500гр
Морква — 1шт
Цибуля ріпчаста — 2-3шт
Картопля-5шт
Сир — 100гр
Сметана — 100гр
Рослинна олія — ​​2 ст.л.
Лимонний сік — 1 с.т.л
зелень кропу
Сіль за смаком

Просте приготування:
Ця страва готується дуже легко. Змастіть форму для випікання маслом, викладіть в неї цибулю, нарізану півкільцями. Зверху потріть на крупну тертку морква або поріжте кружечками. Зверху на моркву викладіть рибу без кісточок. Чуть-чуть збризніть лимонним соком і посоліть за смаком. Замість солі можна використовувати соєвий соус. Потім посипте кропом. Зверху викладіть картоплю. Залийте сметаною, посипте тертим сиром і відправляйте в духовку на годину.

Хіт №2 Дитяча Юшка

Вам знадобиться:
Риба — 1 кг
Картопля — 3-4 шт
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Морква — 1 шт
1 корінь петрушки
Вершкове масло — 1-2 с.т.л., Якщо риба не жирна
Петрушка і кріп
Сіль за смаком

Просте приготування:
Протушкувати моркву і цибулю на сковорідці близько 10 хвилин. Пропустіть м'ясо риби через міксер і додайте в киплячу воду! А потім додайте картоплю і тушковані овочі! Додайте сіль за смаком і залиште на півгодини на середньому вогні. Перед подачею на стіл додайте зелень кропу і петрушку.

Хіт№3 Заморські биточки

Вам знадобиться:
Кальмари — 100 гр
Рибне філе — 100 гр
Білий хліб — 40-50 гр
Молоко — 50 мл
Яйце — 2 шт
Рослинна олія — ​​1-2 ст.л.

Разморозьте кальмари, обшпарте їх окропом і зніміть чорну плівку. Поклади в каструльку з холодною водою, посоліть і доведіть до кипіння. Після того, як вода закипить залиште на 5 хвилин на середньому вогні. Потім злийте воду, промийте кальмари холодною водою і пропустіть через м'ясорубку. Потім також пропустіть через м'ясорубку рибне філе і білий хліб, змішайте з кальмарами, додайте яйце і перемішайте вилкою. Далі масу розділіть на биточки, обсмажте їх в рослинному маслі або зваріть на пару.

Комментарии (0)

Ecos